14 november 2009

besparen op zaterdag

Hoe je op je vrije zaterdag ongemerkt veel geld bespaart:

1. knip het haar van je man en bespaar je de kosten van de kapper. Verdiend: 18 Euro.

2. was je donzen dekbed in plaats van naar de stomerij te gaan. Gewoon met een paar tennisballen in de machine op 30 graden. Daarna met dezelfde tennisballen in de droger. Ziet er weer uit als nieuw en ruikt heerlijk fris. Verdiend: 25 Euro.

3. maak zelf een pizzabodem* met beleg van restjes saus en groenten. Restaurantkwaliteit én gezond. Dek de tafel deftig, steek kaarsjes aan, draai een passend muziekje, een lekker flesje wijn er bij en laat de kinderen bedienen voor ze zelf ook aanschuiven. Verdiend: 40 Euro (uitgaande van een bescheiden restaurantprijs voor vier pizza's, wijn en fris).

4. maak je frisgewassen bed op met knisperend schoon beddengoed. Leg een stapeltje schone handdoeken keurig opgevouwen op het voeteneinde van het bed en een takje lavendel, hulst of iets anders leuks uit de tuin op het kussen. Regel een logeeradres voor de kinderen. Bespaard: een hotelovernachting van 80 Euro.

...en als je laat op de avond nog een stukje achter een taxi aanfietst dan kun je nog heel wat extra Euro's besparen!* recept
400 gram bloem (ik heb restjes bloem en volkorenmeel gemengd)
2 dl. melk (normale of soja)
1 tl. suiker
1 tl. zout
1 zakje gist
3 eetlepels olijfolie
kruiden naar keuze (ik heb een mengsel van knoflookpoeder, oregano, tijm en rozemarijn gemaakt)
Met beleg ongeveer 15 minuten bakken op 225 graden in een heteluchtoven (voor andere ovens is dat ongeveer 250 graden).

5 opmerkingen:

 1. Leuk! Als je een een badkamer hebt, kan je ook je eigen wellness centre maken. Licht uit, overal kaarsjes aan, lekker geurtje in het water en een new age muziekje op. Superontspannend. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Patrick: en dik verdienen! Mijn laatste saunabezoekje kostte me zo'n 40 Euro!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. voor de pizzabodem gebruiken wij nooit melk in het beslag maar gewoon water, eigenlijk maken we gewoon brooddeeg maar dan met meer gist. Is hebben we uitgrvonden ook heerlijk beslag om bapau-broojes mee te maken. Veel sucses. Groeten Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Cisca:

  Wij doen het ook alleen in de pizzabodem, nooit in normaal brooddeeg. Kan je eigenlijk niet zeggen waarom, ik ben er ooit mee begonnen. En die bapaubroodjes ga ik zeker uitproberen! Nu nog even nadenken over een lekker pittige vegetarische vulling.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Woeha, dat achter die taxi aan fietsen... onbetaalbaar :-)
  Sauna thuis doe ik ook, warm bubbelbad en lekker scrubzout, daarna voor het houtkacheltje met een fijn cd-tje op en een lekker wijntje erbij. Wat een heerlijke besparingen zijn dat toch.

  BeantwoordenVerwijderen