15 mei 2010

klein geluk 14

Dit weekend hebben we logees uit Moskou over de vloer en is er dus weinig blogtijd. Maar tussen de toeristische uitstapjes door ben ik wel even langs de Haagse markt geweest om een flinke voorraad vers in te slaan.

Je zou door de hoeveelheden bijna denken dat we een olifant moeten onderhouden, maar het is de bedoeling dat al deze vitamines in de buiken van het gezin Bewuste Eenvoud verdwijnen.

dit alles wordt onder andere omgebouwd tot deze salade met tomaat-currydressing


maar uiteraard trakteren we onze Russische gasten ook op echte Scheveningse haring

4 opmerkingen:

 1. Dat ziet er lekker uit! Wat ga je met de artisjok doen? Ik vind het uit blik altijd erg lekker, maar heb geen idee wat ik met een verse artisjok kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Artisjok is één van de meest gezellige groentes die er bestaan! Je kookt ze 40 minuten tot een uur (gewoon dat hele ding ondersteboven in een pan zetten). Je maakt een lekker dipsausje (iets knoflokigs of cocktailsaus-achtigs). Dan breek je één voor één de blaadjes af en schraapt het vruchtvlees met je boventanden eruit. De buitenste blaadjes zijn een beetje hard, maar meer naar binnen toe zijn ze heerlijk mals.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vlijtig Liesje17 mei 2010 om 12:34

  Wat hebben groentes toch prachtige, en gezonde kleuren!
  Wat vonden de Russen van de haring?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze waren gek op de haring, maar de Surinaamse en Indische schotels waren te pittig naar hun zin. Voor ons maakten ze speciale Russische pannenkoeken en die waren voor-tref-fe-lijk. Ik ga zo snel mogelijk het recept plaatsen!

  BeantwoordenVerwijderen