17 februari 2010

het woensdagse weekmenu

Deze week ben ik veel van huis en dat is te merken aan het weekmenu. Van vrijdag tot zondag ben ik met mijn dochter in Londen, dus dan zit er niks anders op dan daar te eten in plaats van thuis (tja, het leven is niet altijd makkelijk). De enige dagen dat ik thuis ben om te koken zijn woensdag, donderdag en maandag. Dat klinkt als makkelijk en weinig boodschappen doen, maar dat klopt niet helemaal.

We hebben hier thuis de taken eerlijk verdeeld en daarbij is rekening gehouden met onze competenties. En met het gebrek daar aan. Zo ben ik erg slecht in klussen in huis, griezel ik van putjes ontstoppen en heb ik een blinde vlek voor stofzuigen. Mijn lief is hier gelukkig erg bedreven in, maarrrrr....mist de aanleg om te koken.

Het bereiden van een maaltijd is voor hem een ingewikkelde scheikundige proef, waarbij vage termen als "een snufje" of "een mespuntje" steevast voor lichte paniek zorgen. Zijn repertoire is dan ook beperkt en als ik een paar dagen weg ga, houd ik daar in mijn planning rekening mee door wat gemaksvoedsel in te slaan en een paar keer dubbele porties te koken en in te vriezen.

Weekmenu

Pittige Creoolse jambalaya met rijst, selderij en paprika, gesudderd in tomatenpuree
*
Gebakken aardappeltjes en kerriebloemkool met amandelen
*
Noodles met worteltjes, paksoy, shiitakes en broccoli, roergebakken in Thaise saus met een scheutje droge sherry
*
Macaroni met Italiaanse groenten en parmezaanse kaas

4 opmerkingen:

 1. Klinkt allemaal weer heerlijk en niet zo ingewikkeld...moet te doen zijn. En jullie naar Londen, met je dochter, wat gezellig. Heeeel veeeel plezier en geniet ervan!
  Groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel plezier in Londen, ik ben vorig jaar met mijn oudste zoon geweest. Ik zou zo terugwillen.
  Als je nog een restaurantje zoekt waar ze ook heerlijk vegetarisch eten serveren en nog hip is ook (deed het bij mijn zoon goed :)): wagamama!
  Londen heeft er genoeg, http://wagamama.nl/locations/home/

  have fun

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Jolanda: Dank je; ik heb erg veel zin in ons moeder-dochter uitstapje!

  @anoniem: ik ken de wagamama uit Amsterdam en het is inderdaad één van mijn favoriete adresjes. Heeeeeeerlijke noodles. Wat leuk dat ze ook in Londen zitten; ik neem de adressen mee. Dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een fijne tijd in Londen.En hopelijk ook voor de thuisblijvers. Aan jouw goede zorg voor hun eten zal het niet liggen. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen