16 juni 2010

makkelijk geld verdienen

Ooit die reclame gehoord van online uitzendbureau Vlugge Flappen? Vooral mijn kinderen zijn erg gefascineerd door het idee om met weinig moeite geld te kunnen verdienen. De campagne slaat precies de goede toon aan voor de doelgroep die ze willen bereiken. Nu zijn er best manieren om écht met weinig moeite geld te verdienen. Het komt niet direct met bakken tegelijk binnen en je moet er wel wat moeite voor doen, maar al met al kunnen de bedragen aardig oplopen. Een paar manieren om makkelijk geld te verdienen:

- geef je op voor Money Miljonair en Euroclix. Door af en toe op een advertentie te klikken verdien je telkens punten die je uiteindelijk kunt inwisselen voor geld. Als je consequent geen adresgegevens of telefoonnummer opgeeft gaat het sparen weliswaar wat minder snel, maar heb je ook geen last van opdringerige verkoop.

- plaats advertenties op je weblog. Iedere klik op de advertentie levert iets op; het bedrag varieert per reclame-uiting. Het kan zeker bij een behoorlijk aantal bezoekers aardig oplopen. Voorbeelden van dergelijke services zijn Tradetracker of Adsense.

- als je geen weblog hebt maar wel graag schrijft kun je via Infonu of Leerwiki artikelen plaatsen. Een deel van de reclame-inkomsten bij je artikel wordt aan jou uitbetaald. Infonu bestaat langer en heeft meer lezers; bij Leerwiki loopt het uit te betalen bedrag op naarmate je meer publiceert, tot uiteindelijk 100% toe.

- ook met het invullen van enquêtes kun je geld verdienen. Voorbeelden van sites zijn Enquetecash, Globaltestmarket of Opinieland.

- bij Choozz en Toluna kun je geld verdienen door producten te beoordelen.

- als je aardig fotografeert kun je overwegen je aan te melden bij een stocksite. iStockphoto is een bekende site waarop veel professionele fotografen hun werk aanbieden. Een alternatief voor hobbyfotografen is Dreamstime of Shutterstock. Ook hier wordt de kwaliteit van je foto's eerst gekeurd voor ze aangeboden worden.

Allemaal manieren om geld te verdienen zonder de deur uit te hoeven. Als je het een beetje slim aanpakt kun je zo 100 euro per maand bijverdienen (en als je begenadigd fotograaf bent kun je met de stocksites zelfs nog véél meer verdienen). Het kromme is natuurlijk wel dat je bij een aantal van deze initiatieven geld verdient door advertenties te lezen of zelf te adverteren, wat sommige consuminderaars tegen de borst stuit.

7 opmerkingen:

 1. het is waar dat je makkelijk geld kan verdienen met klikken. maar het kost ook enorm veel tijd en je krijgt zoveel spam. Je moet ook enorm sterk in je schoenen staan om niet op al die grandioze aanbiedingen in te gaan. Zo kreeg ik extra parels als ik lid werd van de Yves Rocher nieuwsbrief. En vervoglens moet je de verleiding van al die gratis cadeaus maar weerstaan. Niets voor mij dus. Wellicht wel voor mensen die klikken zonder zich af te laten lijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Sunshine: Het gewenste mechanisme achter het klikken is inderdaad wel duidelijk: klik en gij zult kopen! ;-) Ik heb zelf een speciale account aangemaakt waar alle te klikken mailtjes naartoe worden gestuurd (helpt je meteen van het spamprobleem af) en eerlijk is eerlijk: ik lees ze niet eens, ik klik alleen.

  Als je weet dat je gevoelig bent voor de aanbiedingen dan moet je het zeker niet doen; dan kost het je meer dan het oplevert.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo had ik het nog nooit bekeken. Dat het consumeren bevordert,dat lezen en adverteren.Deelname aan een letskring heeft dat minder. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vind je echt dat die dingen makkelijk geld opleveren? Nou ja.. makkelijk natuurlijk wel, maar gaat er niet e-n-o-r-m veel tijd inzitten?

  als ik me bedenk dat je per klik of het invullen van een enquête steeds maar 'n paar cent krijgt, dan wordt jouw tijd toch omgerekend (ik zeg maar iets) 3 euro per uur uitbetaald?

  ....of zie ik iets over het hoofd?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Izerina: deelnemen aan een letskring vind ik ook een stuk idealistischer; een mooi principe van een alternatieve economie. Daar heeft klikken niets mee te maken, dat is gewoon geld verdienen.

  @anoniem: qua tijd valt het mee. Het ligt er natuurlijk aan waar je allemaal aan mee doet. Denk niet dat ik zelf ben aangemeld voor alle initiatieven die ik noemde, want daar ben ik veel te lui voor! Ik heb alleen onderzocht wat er op dat vlak allemaal mogelijk is. Ik beperk me tot klikken: een klikje duurt 2 seconden als je het heel langzaam doet en dat hooguit een keer of 4 per dag, valt best mee qua inspanning ;-). Af en toe vul ik een etiquette in via Euroclix, maar that's it.

  Ik heb advertenties gehad op mijn site maar dat voelde wat dubbel en toen ik ook nog gezeur kreeg nadat ik over mijn dilemma t.a.v. reclames blogde ben ik gestopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Thiѕ wеbsitе definitеly haѕ аll the infοrmation аnd facts Ι nеeԁeԁ conсeгnіng thіs subjeсt and dіdn't know who to ask.

  My web site ... raspberry ketones

  BeantwoordenVerwijderen
 7. What's up to every one, it's truly a fаstidiοus foг me
  tо vіsit thiѕ web page,
  it consistѕ of priceless Informatiοn.

  Also visit mу web ѕіte: life extension green coffee extract

  BeantwoordenVerwijderen