18 juni 2010

dromen

Vandaag was ik bij de opening van het nieuwe bedrijf van een oude kennis. Al jaren verkondigde zij dat ze "later als ze groot is" buiten wilde wonen aan het water met een bootje en twee honden. Alleen woonde ze in hartje Rotterdam. Inmiddels is later aangebroken en heeft ze de sprong gewaagd. Ze woont met man en twee jonge labradors in een schattig huisje in Zeeland, omgeven door water. Naast haar huis heeft ze een oud werkmagazijn omgebouwd tot een sfeervol trainingscentrum met bed & breakfast.

Mijn dromen zijn een stuk minder concreet. Iets met een klein huis met grote tuin en kippen, een beetje werken en verder zo zelfvoorzienend mogelijk leven. Een wat mistige toekomstdroom, die nog niet veel meer is dan een vage stip aan de horizon. Als ik, zoals vanmiddag, van dichtbij zie hoe iemand met liefde, geduld en volharding het roer heeft omgegooid en haar dromen in vervulling heeft laten gaan, geeft dat een hoop om over te mijmeren. En dat ga ik dan ook doen, met mijn lief en een glaasje wijn.9 opmerkingen:

 1. Schelpdiertjes....Jammie!!!! Keep on dreaming!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maak je dromen tot werkelijkheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Diana: en lékker dat ze waren! Gewoon uit de "achtertuin"!

  @Theresia: zoals jij leeft komt een heel eind in de buurt van onze droom :-)

  @Fienke: cheers! Mooi gedroomd en lekkere wijn, alleen is de volgende ochtend altijd wat minder :-S

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk om zo'n droom te hebben. Je weet maar nooit!
  Dagmar (http://bewustconsumeren.web-log.nl/)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk mosselen en heerlijk als een mens nog dromen en wensen heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo'n voorbeeld uit je omgeving doet misschien de mist rond je eigen droom wat optrekken.Je bent tenslotte al bezig op die manier. groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Laatst was ik op een cursus van mijn werk en bij wijze van voorstelrondje vroeg men elkaar zijn/haar dromen. Vrijwel allemaal zoiets als hierboven of iets met muziek of een camping in Frankrijk enzo. Een was er die zei dat ze een droom had en die vertelde ze ook aan ons, maar ze zei er meteen bij dat ze die droom graag wilde houden en nooit wilde waarmaken. Het mijmeren mat haar man over die droom op zich was al zo zalig, dat ze het er graag zo bij wilde laten. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed van je vriendin zeg! Ik heb vaak het gevoel dan financiën dit soort (woon)dromen in de weg staan, en vaak zelfs onmogelijk maken.

  BeantwoordenVerwijderen