17 januari 2010

klein geluk 5

Als je de wereld om je heen bekijkt met het oog van een fotograaf, dan kun je niet anders dan in het hier en nu zijn. Fotograferen maakt dat je met andere ogen kijkt. Alleen jij bepaalt wat je weergeeft en hoe je het beeld invult. Daarom is een foto vaak iets persoonlijks; het laat zien hoe jij naar de wereld kijkt.

Vandaag is een wens van mij in vervulling gegaan: ik heb een prachtige camera gekregen van mijn lief. Dat wordt dus flink oefenen om alle ins en outs van mijn nieuwe speeltje te leren kennen. Vandaag heb ik al wat proeffoto's gemaakt (zie hieronder) en ik ga jullie de komende tijd regelmatig lastig vallen met de resultaten van mijn oefening.


10 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk, een camera staat ook op mijn lijstje voor m'n verjaardag deze zomer. Nog even wachten dus. Veel plezier met oefenen. Ik be benieuwd!!
  groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. bofkont! het zijn mooie fotoos! ik ben ook gek op fotograferen.... doe het ook veel (heeel veel!) het zorgt dat ik heel anders naar de dingen kijkt, ik zie zo nog beter wat voor moois er eigenlijk in de dagelijkse dingen zit.
  veel plezier met fotograferen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat leuk, ik heb ook een goede camera en dat doet toch veel aan je foto's hoor. Die foto van dat meisje(is dat je dochtertje?) is mijn favoriet, wat een mooi kind!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Moooooi!
  En wat lief van lief.
  Ik ben zelf aan het sparen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Jolanda: Dan duurt het iets langer, maar wat heerlijk om in de zomer jarig te zijn...ik ben het vandaag (hartje winter) en begrijp nooit waarom ik in deze tijd geboren heb kunnen worden.

  @mEET: heerlijk he? Heb vannacht echt liggen nadenken waar ik vandaag (vrije dag!) eens naartoe kan gaan met de camera. Ik denk dat het Rotterdam wordt, want dat is qua architectuur erg fotogeniek.

  @Ilse: het meisje is Sophie, de jongste dochter van vrienden en inderdaad een plaatje van een kind!

  @Sabine: het is de mooite van het wachten meer dan waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een lief en leuk kado. Geniet er lekker van .De natuur is in alle jaargetijden mooi mits je er oog voor hebt.Er zijn altijd wel dingen om te fotograferen merk ik hier ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Pas op, fotograferen kan verslavend zijn! :-) Ik ben benieuwd wat voor creaties je ons gaat laten zien.
  Ook al weet ik dat het vaak de fotograaf zelf is die de foto's maakt, en niet de apparatuur, ben ik toch nieuwsgierig wat voor camera je hebt? Gewoon uit interesse.
  Patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Patrick: ik heb vooralsnog de status van Welwillende Amateur en ik begeef me voor het eerst op het pad van de spiegelreflex. Ik ben trotse eigenaar van een Nikon D3000, naar ik me heb laten vertellen een prima instapmodelletje voor mensen zoals ik. Ik zal hier mondjesmaat foto's plaatsen, mijn andere projectjes staan hier

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Welkom in het spiegelreflexwereldje. Ikzelf ben van de Canon, maar Nikon is ook prima. Veel succes en fotoplezier!
  Patrick

  BeantwoordenVerwijderen