21 januari 2010

goed doel

Onze kinderen krijgen elke week zakgeld. Een deel in de hand, een deel gaat in een potje voor een goed doel. Eén of twee keer per jaar wordt het totaalbedrag uit het potje overgemaakt. Op die manier hopen we ze te leren dat ze met hun geld ook andere dingen kunnen doen dan spullen kopen. En dat ze met hun geld verschil kunnen maken, hoe klein dat verschil soms ook is. We hebben afgesproken dat wij ons niet bemoeien met het gekozen doel: ze mogen ieder zelf bepalen waar ze aan willen doneren. Zo is onze negenjarige zoon altijd erg van de natuur- en dierenbescherming, terwijl onze dochter het meer zoekt in de richting van arme of zieke kinderen.

Maar nu hebben ze na rijp beraad besloten dat ze met het gespaarde bedrag Haïti willen steunen. Een gebaar wat we alleen maar toe kunnen juichen en daarom verdubbelen wij het bedrag. En vanmiddag hoorde ik toevallig dat de ING tot 20.00 uur vanavond geldbedragen van 15 Euro per girorekening verdubbelt als je online overboekt. De Nederlandse overheid verdubbelt het voor Haïti ingezamelde eindbedrag, dus elke euro die onze kinderen hebben gestort, rendeert 800%!

5 opmerkingen:

 1. Wat goed,dat je kinderen op deze manier leren om anderen te helpen.En nu gesteund worden door bank en overheid. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi initiatief van je kinderen! En dat het bedrag verdriedubbeld wordt is natuurlijk helemaal mooi.
  Duim omhoog voor de jeugd van tegenwoordig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goede boodschap om je kinderen mee te geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeker weten een goed idee en leuk dat die bank er weer wat bij doet maar toch.......
  http://www.volkskrant.nl/economie/article1252776.ece/Zes_banken_investeren_nog_in_wapenhandel
  Ik denk dat je je meer zult thuis voelen bij de Triodos bank, minder rente maar schone handen.
  Ik ben een tevreden klant en vertel je graag over de overstap en de voor en nadelen.
  goede groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Carolien: Dat is nogal een heftig bericht...ik was al van plan om mijn spaargeld richting Triodos te brengen, maar dit is een extra zetje in de rug.

  BeantwoordenVerwijderen