20 december 2009

zelf maken: onderzetters

Kerstvakantie! Eindelijk weer eens tijd om lekker te fröbelen na de eerste hectische decemberweken. Het eerste projectje op mijn lijstje vond ik een tijdje geleden op How about orange maar ik heb nog niet de tijd gehad om er mee aan de gang te gaan. Tot nu toe!

In het kader van de triviale knutselprojectjes: hoe vlecht ik onderzetters van oude tijdschriften?

1. scheur 6 bladzijdes uit een tijdschrift. Het is leuk als de kleurstelling een beetje bij elkaar past, maar dit is niet noodzakelijk. Knip de gescheurde einden netjes recht af.


2. Vouw de pagina's in de lengte doormidden en knip ze in tweeën.


3. Vouw de halve pagina's wederom in de lengte in tweeën en vervolgens in de lengte in drieën met de geknipte kant naar binnen.


4.Vouw iedere strip in de lengte dubbel.


5. Vouw twee strips om elkaar heen. Dit vormt de linksonder-hoek van je onderzetter.


6. Voeg een volgende strip toe die je aan de buitenkant om de horizontale strip heen vouwt.


7. Blijf steeds strips toevoegen, waarbij sommige om de buitenkant gevlochten zijn, en andere als het ware tussen twee strips beginnen. Vlecht om en om; draai regelmatig de onderzetter om zodat je ook de achterkant consequent om en om vlecht. Duw de losse strips goed strak tegen elkaar aan voor extra stevigheid.


8. Werk het laatste stukje af door de uitstekende strips om te vouwen en tussen twee andere strips te duwen, of door ze met een klein beetje lijm of dubbelzijdige tape vast te zetten. En klaar is de onderzetter!

4 opmerkingen:

 1. Wat toevallig, kwam gisteren ook op de website van de creatieve dame uit. Heb hem direkt bij mijn leeslijst gezet. De onderzetters zijn erg leuk. Heb je mooi gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is leuk he? En zeker een eenvoudig projectje als dit is erg verslavend. Je kan het gewoon voor de tv doen! Ik sluit dan ook niet uit dat ik overstap op gevlochten manden, matten of vloerkleden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat een super idee, ik heb het gelijk gemaakt omdat ik onderzetters nodig had. Ik ga er meer maken, ze zijn echt gaaf!! Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Cleo: wat leuk om te horen! Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen