08 december 2009

low budget gala

Gisteren kreeg ik te horen dat ik - geheel onverwacht - mijn directeuren mag vergezellen naar een heus gala. Altijd leuk om een keer flink opgedoft op pad te mogen, maar het werpt meteen ook de vraag op: wat trek je aan naar zo'n gelegenheid? Direct gevolgd door de vraag: en wat gaat dat kosten?

Gelukkig heb ik al eerder met dit bijltje gehakt. In mijn vorige leven (dat leven met 60 uur werken per week) had ik een jaarlijks kerstgala van mijn werk en lette ik, in tegenstelling tot de meeste van mijn collega's, behoorlijk op de kleintjes. En omdat de meeste galabezoekers hun toevlucht zochten bij dure kledingzaken kon ik ongestoord mijn gang gaan bij de wat goedkopere ketens.

Zo kocht ik twee jaar terug voor 40 Euro een lange, zwarte japon bij de C&A. Omdat niemand anders op het idee was gekomen leek het behoorlijk exclusief (trouwens: als iemand anders die avond dezelfde C&A-japon had gedragen, hadden we waarschijnlijk hooguit een samenzweerderige glimlach gewisseld). Ik droeg er zwarte zijden pumps bij (van de Kringloop) waar ik twee zwart glimmende broches op geplakt had. Een paar lange zwarte handschoenen uit de verkleedkist erbij, wat glimmende sieraden van de Hema en het zag eruit alsof het een klein fortuin had gekost. En dat voor in totaal nog geen 55 Euro.

Dit jaar wordt het nog goedkoper. Het mooie van wisselen van werk is dat men je nog niet in je feestelijke robe heeft gezien, dus ik recycle vrijdag schaamteloos het exemplaar van vorig jaar. Niet verder vertellen, alsjeblieft!

2 opmerkingen:

  1. Alvast veel plezier ook met de voorpret, en wat maakt het nou uit dat het al eerder gedragen is.(Kijk maar naar ons koninklijk huis die doen eht immers ook , gala vaker dragen._

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihi, dat klopt. Bij het Koninklijk huis zou het zelfs kunnen slijten en dat is bij mij ├ęcht niet het geval! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen