26 februari 2010

het "woensdagse" weekmenu

Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar ik ben helemaal klaar met de winter. Ik ben uitgekeken op mijn winterkleding, op het grijze weer en op het eentonige wintervoedsel. Ik zit teveel binnen en ook al beginnen de dagen (godzijdank!) merkbaar te lengen, het nodigt nog niet echt uit tot een wandeling na het avondeten. Dat betekent ook dat ik veel tijd achter de pc doorbreng en dat fysieke activiteit niet hoog op mijn to-do lijstje staat (of beter gezegd: het staat wel hoog op het lijstje, maar het is ook dagelijks het eerste wat er af valt).

Deze week is het huishouden een beetje rommelig, zoals eigenlijk elke schoolvakantie. Versnipperd over de week heb ik wat uurtjes vrij, maar het werk is te druk om helemaal vrij te nemen. Bovendien moet ik binnenkort onder het mes en ben dan een tijdje uit de roulatie, dus ik probeer alvast wat zaken vooruit te plannen. In de wetenschap dat ik de komende week vaker laat thuis ben en dan weinig puf meer zal hebben om uitgebreid te koken heb ik het weekmenu tamelijk eenvoudig gehouden.

Woensdag had ik geen zin om boodschappen te doen omdat ik met de kinderen op pad was. Nu begint écht het eind van het rantsoen in beeld te komen (ik heb maar een beperkte voorraad in huis, zie mijn post van gisteren) en er moet dus ingeslagen worden.

Weekmenu

Volkorenpita's met vegetarische kebab, sla, tahin en koriander
*
Louisiana gumbo met zilvervliesrijst (eerlijk is eerlijk: de gumbo hoef ik alleen maar te ontdooien en de rijst erbij te koken)
*
Volkorenspaghetti aglio olio en tomatensalade met balsamico en verse basilicum (toch alvast een beetje de zomer in huis)
*
Marokkaanse linzensoep (linzen zijn voorgeweekt en hoeven alleen ontdooid te worden voor verdere verwerking), geserveerd met vers Marokkaans brood
*
Gepofte aardappel met kruidenboter en roergebakken spinazie met knoflook en sesamzaadjes.

3 opmerkingen:

 1. In deze tijd van het jaar gun ik ons zelf af en toe een handje veldsla. Samen met appel en wortel ligt het zo vrolijk te zijn op je bord. Al een hapje lente.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Izerina: ik ben gek op veldsla! Goed idee, volgens mij moet dat in de koude bak zelfs al te kweken zijn. Ik vind het altijd lekker met een schijfje sinaasappel en wat noten. Alles waarmee ik alvast lente kan spelen is welkom op dit moment :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We offer loans with 3%,we offer Debt consolidation loans, business loan, Private loan,car loans, hotel loans, student loan, personal loan Home Refinancing Loans,For more details Email: ( trustenquiry05@gmail.com )
  ----------------------------------------------------------------------------
  Wij bieden leningen met 3%, bieden wij schuld consolidatie leningen, business lening, persoonlijke lening, autoleningen, hotel leningen, student lening, persoonlijke lening Home herfinancieren leningen, voor meer informatie Email: (trustenquiry05@gmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen