10 mei 2012

ondertussen in mijn eetbare tuin....

Het weer is nog niet om over naar huis te schrijven maar de tuin begint langzaam maar zeker echt groen te worden. De eerste sla is geoogst, de mosterd staat in bloei en over een paar weken vieren we de eerste aardappelen. Een rondleiding in foto's door mijn piepkleine stadsboerderij in de maand mei.


de pluksla staat er na een buitje prima bij

het Rosevalhoekje

ook dit is lente!


aardbei en Vergeetmeniet. Gewoon omdat het kan.

nieuwsgierig kipje

venkel in de couveuse

mosterdzaad en rabarber

uien, pastinaak, mini-kompostemmer en zwammenstam


rabarber, venkel, palmkool, ananaskers, mais, tomaat, braam, framboos, aardappel, bonen, erwten, mosterdzaad, oesterzwam, ui, knoflook, raapsteel en kruiden op een krappe 20m2

"Kijk nou! Een slak!"
 

6 opmerkingen:

 1. Ziet er geweldig uit. Heb je met dit vochtige weer ook zoveel slakken? Hier wordt het kleine beetje wat er gezaaid is helaas alweer opgegeten door die slijmerige jongens. (al heb ik mini stone henges omheen gezet van leisteen met de punten omhoog :))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Voor een buitenstaander lijkt het chaos, maar voor mij is het een soort veredelde voorraadkast. Het slakkenprobleem is herkenbaar; gelukkig heb ik nu een paar kleine veelvraten rondscharrelen die dol zijn op slakken, dat scheelt aanzienlijk.

   Verwijderen
 2. Wat ziet dat er mooi uit!Heerlijk,je groenteboer naast je huis. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een luxe he? En dankzij de (VELE!) regen staat alles er ook zo lekker mals bij.

   Verwijderen
 3. Wat heb je al veel! Ik denk nog steeds te beginnen. Laat he? Maar dan wel zoals jij... Lekker door elkaar en losjes... Eet smakelijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, je hebt nog alle tijd om te beginnen hoor; de ijsheiligen moeten nog komen! En als je een beetje vals wilt spelen kun je ook wat voorgetrokken plantjes kopen bij het tuincentrum of een kweker, dan heb je meteen een paar weken ingehaald!

   Verwijderen