15 oktober 2010

stilte

Dit weekend ga ik het klooster in om een lang weekend in stilte door te brengen. Voor degenen die mij kennen is dit hilarisch nieuws. De meeste mensen associëren mij niet direct met de woorden stilte en klooster.

Ik sta in mijn werk op dit moment voor een ingewikkelde keuze. Daarnaast (of misschien wel: daardoor) voel ik dat de balans tussen werk en ontspanning de verkeerde kant op begint te schuiven. Ik heb even een harde "reset" nodig om te kijken waar ik sta en hoe ik mijn leven in de komende tijd ga invullen.

In mei van dit jaar heb ik in een iets milder programma al geproefd hoe stilte helpt om los te komen van woorden en écht te leren ervaren. En dit weekend spring ik in het diepe. Dit weekend breng ik tot maandagavond in stilte door in een klooster op een mooie plek in het bos. En ik moet bekennen: nu het weekend wel erg dichtbij begint te komen en er geen weg meer terug is, ben ik daar opeens best zenuwachtig over. Want wie weet wat voor inzichten er opeens blootgelegd worden als er verder geen enkele afleiding is...

Wordt vervolgd.

16 opmerkingen:

 1. Ik vind 20 minuten mediteren al heftig:) Ik wens je een fijne weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jee zeg, spannend. Ben benieuwd waar je mee thuis komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wens je een heel goed stilte weekend! Heb zelf afgelopen maandag een stilteochtend gedaan. Niet helemaal vergelijkbaar met een weekend, maar het deed wel heel goed:) Ben benieuwd naar je ervaringen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben heel benieuwd wat je ervaring hiervan is straks.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Miebje,
  Een fijn en duidelijkheid brengend weekend toegewenst.Als ik teruglees in jouw blog, kom ik steeds jouw verlangen naar soberheid en genieten terug tegenover je ambitie en plezier in je werk, met als gevolg dat steeds de balans verstoord raakt.Ik kan je geen oplossing aanbieden, maar ergens in jezelf weet je het vast, kun je het evenwicht terugbrengen. Sterkte en lukt het nu niet,geef niet op, er zijn altijd momenten om te reflecteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wens je een goed weekend toe. Dat je in stilte je eigen wijsheid tegen mag komen. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hoop voor je dat dit weekende brengt wat je voor ogen hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. IK wens je een rustgevend weekend toe ....
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn schoonmoeder is net een week geweest. Ze gaat ong 4 a 5 keer per jaar lekker even weg.
  Even weg uit het dagelijks leven, even bijtanken. Ze heeft groot gelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Voordat ik mama werd ging ik ook jaarlijks naar een stilte weekend en elke keer was ik weer verbaasd hoe fris, vrij en helder ik daar vandaan kwam. Geniet 't!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Allemaal: dank jullie wel voor jullie bemoedigende woorden. Mooi om te zien dat een paar van jullie het al eens geprobeerd hebben en er verfrist zijn uitgekomen. Ik ben benieuwd!
  Ik heb net een fonkelnieuw schrift gekocht, dus als het inzicht over me neerdaalt heb ik een pen in de aanslag om het vast te leggen. Maar voor hetzelfde geld komt het onbeschreven mee terug. In dat geval heb ik het bonnetje nog :-D
  Tot snel!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Marie-Janne Basemans16 oktober 2010 om 11:03

  Is je mailadres veranderd?

  Ik heb een aantal keren geprobeerd het lesverslag van september te versturen maar ik krijg het iedere keer terug. Kun je mij het juiste mailadres sturen?

  Ik wens je een vruchtbaar stilteweekend toe. Ben benieuwd naar je ervaringen.

  groetjes,
  Marie-Janne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel erg dapper om te doen!
  Ik ben erg benieuwd hoe je het ervaren hebt.
  Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben aangetrokken tot jouw prachtige foto, en vind het een dapper besluit om een weekend in het klooster door te brengen. Je zou het ook eens een keer bij mij in Zweden kunnen proberen ;) Ik kan hier heerlijk bij de zee mijn gedachten door laten luchten.

  Ben benieuwd naar je ervaring.

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mieb, Ik hoop dat je momenteel geniet van de rust en de ruimte die het klooster en de stilte je geven. Balans is een situatie die zich ook steeds weer moet aanpassen aan alle andere veranderende factoren. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Knap hoor zolang in stilte, ik begin mij dan altijd te vervelen maar misschien durf ik ook niet zo goed binnenin te kijken ;)
  Ik ben benieuwd hoe je het ervaren hebt.

  BeantwoordenVerwijderen