24 augustus 2011

het woensdagse weekmenu

Het is stil in huis deze week. Mijn oudste is weer begonnen met school en de jongste is op schoolkamp met groep 8. Zodra jongste weer terug is, vertrekt oudste met haar klas op kamp, dus ik heb twee weken achter elkaar maar één kind in huis. Mijn lief en ik hebben om beurten afspraken buitenshuis, dus het eten verloopt anders dan normaal. Om toch het boodschappenmanagement een beetje in de hand te houden bevat mijn lijstje deze week geen culinaire hoogstandjes, maar quick and dirty snelle happen die moeten voorkomen dat we leven op crackertjes, tosti's of ander gemaksvoer.

Ons weekmenu

Vegan "mac and cheese" met sla en tomaat
*
Boekweitnoedels met edamame, courgette, wortel, sojadressing en cashewnoten
*
Chili sin carne
*
Volkorenpizza (kant en klare bodem) met paprika, artisjok, kappertjes en knoflook
*
Kikkererwt-cocoscurry met wortel, tomaat en paprika
*


Wat is jouw favoriete "quick and dirty"-recept?

8 opmerkingen:

  1. Ojeeee....die boekweinoedels...??? dat spreekt me niet zo aan, hahaha dan maar een tosti.
    Beetje leeg in huis zo na de vakantie,s hier is alles nog thuis incl manlief en ze rommelen wat af hier, haha

    geniet maar van de rust.

    groetjes
    Dicky Marie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Dicky Marie: tja, ieder z'n voorkeur. Ik vind ze heeeeeeeeeeeeerlijk! Maar als mijn zoon ook thuis is maak ik ze met gewone noedels, want dat is niet zo'n liefhebber.

    Tja, ergens is de rust wel lekker, maar de overgang is wel heel groot van veel drukte naar opeens een leeg huis. Geniet jij nog maar even van de rommel! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een bord havermout en een appel. Als ik echt geen puf heb.Maar een snee brood met tomaat en kaas uit de oven is ook snel klaar. Nog een simpele salade er bij.Of een maaltijdsoep.Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het klinkt mij hartstikke lekker hoor! :) Soms is het zo moeilijk iets lekkers en gezonds te bedenken, waarvoor je niet eindeloos in de keuken staat. Een favoriet van mij is altijd kikkererwtencurry in tomatensaus, met wat rijst en salade. Of een hamburger op een broodje, wat ovenfrietjes en groente er bij. Meestal kook ik op dagen dat ik meer tijd heb meer, voor in de vriezer. Zo hoeven we nooit van die opwarm-maaltijden te eten, gelukkig!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Izerina: soep is altijd goed; al is het maar om restjes groenten weg te werken :-)

    @Emily: Ook hier in huis altijd blikken kikkererwten die we omtoveren tot burgers, curry's, salades of hummus. Lekker voedzaam en nog gezond ook. In de zomer komt het er eigenlijk zelden van om voor de vriezer te koken, maar als de dagen korter worden dan ga ik daar ook zeker weer aan beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bij 'bewuste eenvoud' hoort een zelfgemaakte pizza bodem. Bij AH is pizza meel te koop (géén Koopmans): 500 gram voor 0,89. Daarvan maak je 4 pizza's met een diameter van 30 cm.
    Bij Dille & Kamille (webshop) heb ik twee geweldige pizzavormen gekocht à 5,95 stuk. Voor ons alleen nog maar deze pizza's.
    Echt het proberen waard.
    Groet,
    Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat is kinderspaghetti. Dat bestaat uit Blueband Finesse, kruidenkaas, blikje mais, diepvieserwten, blikje tonijn en spaghetti.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mmm ik moet ook maar eens bedenken wat ik vanavond ga eten!
    Hierbij ook een verhuisbericht!
    ik ben verhuisd naar: http://zuinigaan.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen