17 augustus 2011

het woensdagse weekmenu

Mijn jongste is deze week weer naar school en ik doe verwoede pogingen om wat structuur terug in het huishouden te krijgen. Na wekenlang uitslapende kinderen, vakantieactiviteiten, een huis vol vriendjes en logees is het behoorlijk rommelig geworden in huize Bewuste Eenvoud. Niet alleen qua spullen, maar ook qua planning en regels. Maar ik heb me voorgenomen de teugels vanaf deze week terug in handen te nemen, te beginnen met mijn wekelijkse boodschappenlijst.

Het moet maar eens afgelopen zijn met twee keer per week alleen een kopje soep of een boterham omdat de koelkast nét na sluitingstijd leeg blijkt. De Martha Stewart in mij is weer uit haar coma ontwaakt en gewapend met schoonmaakspul, een vuilniszak en praktische lijstjes ga ik als een witte tornado door het huis.


Ons weekmenu

Bloemkool-broccolischotel met tomaat en kokosmelk
*
Gierstsalade met gebakken zomergroenten (paprika, bleekselderij, courgette, aubergine, kappertjes, olijven)
*
Groene groentencurry met paksoi, snijbiet, spinazie en raapstelen (drie keer raden wat ik héél veel in de tuin heb...)
*
Rode bietenschotel met sojaroom en gebakken aardappeltjes
*
Courgettesoep met reuzencroutons
4 opmerkingen:

  1. @Chantal Alynda: ja he? Heb weer een hoop inspiratie uit een nieuw kookboek: Ayurveda kookboek van Lies Ameeuw. Bijna allemaal vegan en erg lekker, zal op m'n andere blog eens wat posten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt goed! Vinden je kinderen dit dan ook lekkerder dan die "vakantie-hap"?Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Izerina: als het aan de kinderen ligt eten we alleen maar patat en pannekoeken (het zijn net échte kinderen....), maar ik heb besloten dat niet meer leidend te laten zijn. En de gierstsalade ging er vanavond prima in!

    BeantwoordenVerwijderen