08 maart 2014

eindelijk lente

Pas als het zover is merk je hoe je het gemist hebt: lente. De voortekenen waren er al eerder, maar vandaag met een overtuigend zonnetje en aangename temperatuur begint de tuin te exploderen. Krokussen, narcissen en allerlei ander lentespul beginnen zich van hun goede kant te laten zien en het bijenvolk begint ook alweer af en aan te vliegen. Helaas is ook de kever die vorig jaar, samen met zijn ondergrondse kinderen, mijn oogst volledig heeft geruïneerd weer gesignaleerd. Hij is er de reden van dat ik serieus overweeg om maar niet eens meer te beginnen aan groenten in mijn Vinextuin. 1-0 voor de destructieve kever.

In het kader van mijn 40 zakken in 40 dagen periode moeten vandaag de hedera en het reuzengras er flink aan geloven. Ik geef mijn snoeischaar de vrije hand en de berg met snoeiafval wordt steeds hoger. Als ik nog een paar uur zo door ga zit ik alleen vandaag al aan 10 zakken.

Wat doen jullie op deze eerste lentedag?
Als iemand een suggestie hoe dit kevertje heet en hoe ik hem zonder chemische troep voorgoed met zijn nageslacht kan laten verhuizen naar verre oorden hoor ik het graag!

6 opmerkingen:

 1. Het lijkt erg op een meikever, als je er 1 hebt is het niet zo erg, maar heb je er meederen dan heb je ook engerlingen en die kunnen je hele gazon omwoelen.
  De meeste kevers zijn nog al vraatzuchtig in de tuin
  Dus is het wellicht een idee om hem weg te brengen naar een wat afgelegen veldje, dan kan hij eten zonder veel schade aan te richten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is absoluut geen meikever! Ik heb even gezocht; ik denk dat het beestje hier wel op lijkt: http://nl.wikipedia.org/wiki/Groene_stinkwants

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben er ook vrij zeker van dat het een soort wants is. Wat je ertegen kan doen, dat weet ik dan weer niet...

  Elvira

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank voor jullie reacties. Het lijkt inderdaad op het plaatje van de groene stinkwants. Helaas is dat niet de enige plaaggeest, want naar aanleiding van de meikever reactie zie ik een plaatje van een taxuskever en die ben ik ook al veelvuldig tegen gekomen. De determinatie is klaar, nu nog een oplossing! (anders dan mijn tuin in beton gieten zoals de meesten van mijn buren....)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk om met dit lenteweer in de tuin bezig te zijn, en te zien dat het lekker opknapt. Geniet je er ook zo van?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er gaat niks boven het eerste groen dat weer boven de grond komt en de knoppen aan de bomen die bijna op ontploffen staan. Héérlijk!

   Verwijderen