09 november 2011

lef

Is "lef" echt het enkelvoud van "leven"? Het wordt weleens quasi-lollig beweerd en taalkundig klopt het natuurlijk van geen kant, maar op een bepaald niveau heeft het zeker met elkaar te maken. Als je binnen je comfortzone blijft hangen, dan is je leven weliswaar comfortabel, maar ook wat voorspelbaar of zelfs saai.

Door lef te tonen en over je angst voor het onbekende heen te stappen loop je het risico onderuit te gaan of spijt te krijgen. Maar op het moment dat je uit je bekende cirkeltje stapt opent zich een wereld die nieuwe kansen en opwindende ervaringen met zich meebrengt. En ja, die wereld kan soms ook tegen vallen. En het kan zijn dat de stap niet blijkt te werken. Of dat je het niet tot een succes weet te maken. Maar wat nou als je verwachtingen over de uitkomst loslaat en gaat voor het avontuur? Als je gewoon besluit een stap te nemen. En dan nog één. En dan nog één. Wees vriendelijk voor jezelf en heb vertrouwen in je eigen kracht. Wat is het allerergste wat je kan overkomen?

Sta open voor verandering, zie het als een kans iets te leren en nieuwe dingen te ervaren. Accepteer dat de werkelijkheid altijd onvoorspelbaarder is dan elk scenario dat je kunt bedenken; of je nu in je vertrouwde leventje blijft hangen of dat je met een groots gebaar het onbekende in stapt. Morgen kan alles anders zijn. En dat is niet goed of slecht; dat is. Zoek mentoren of mensen die in je geloven en die je steunen. En zodra je anderen kunt helpen die in het diepe gaan springen: aarzel niet hen ook te helpen. Pay it forward!

(Jullie hadden natuurlijk al lang door dat ik mezelf hier moed aan het inspreken ben. Ik sta op het punt een grote sprong te wagen en er komt een energie vrij die ik al jaren niet meer gevoeld heb. Ik vind het opwindend, uitdagend en doodeng. In mijn hart weet ik dat ik nu lef moet tonen omdat ik anders spijt krijg dat ik het moment voorbij heb laten gaan. Mijn hart en ik zijn nog in discussie met mijn hoofd, maar ik heb er vertrouwen in dat we het gaan winnen. Volgende week moet de knoop worden doorgehakt en horen jullie - als het goed is - een flinke plons.)


Source:http://speakinloud.tumblr.com

15 opmerkingen:

 1. Heel veel succes met en energie van dat nieuwe gewenst. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel succes met je sprong in het diepe :)
  Wij duimen mee voor het fantastische wow-gevoel!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O wat heerlijk voor je om zo veel energie te voelen. Het lijkt me dat je hart je daarmee iets wil vertellen...Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel succes!

  enne... ik heb ook heel veel aan je blog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed dat je een ingrijpende verandering aandurft. Niet proberen is altijd spijt waarschijnlijk en nee, scenario's zijn nooit waterdicht en de werkelijkheid heeft soms iets heel anders in petto dan je ooit gedacht had. Het IS. Een groots inzicht!! Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sterkte en succes met de sprong. Heb lef!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zoals een wijze vrouw ooit zei: Zwemmen leer je niet door aan de kant te staan kijken hoe anderen het doen, uiteindelijk moet je er zelf in springen.

  Deze is voor het laatste zetje.
  http://m.youtube.com/?gl=NL&hl=nl#/watch?v=OKMgnCQDi9w

  Succes,
  Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie gedachte: lef als enkelvoud van leven. Ga ervoor!
  Ken je deze van Acda en de Munnik:
  http://www.youtube.com/watch?v=mYqx0Fp98yg

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ben jij een geweldig wijf ,Je miebt niet allleen maar ,maar gaat ook doen .Ben benieuwd waar je in gaat springen.Veel succes daar bij .Maamke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Klinkt mysterieus die grote plons, ik wens je alvast veel moed en succes! Ik vind het een mooie boodschap ook; die zijnshouding, het durven ervaren en in overgave gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dank allemaal voor jullie wijze en/of bemoedigende woorden en coole filmpjes. Het is een spannende week voor me, maar het helpt dat iedereen zo mee leeft. Ik houd jullie op de hoogte!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Spannend! Ik had het er dit weekend nog over met mijn vader, dat ik moed heel erg belangrijk vind in het leven. Soms moet je dingen gewoon doen, en gewoon durven.

  Ik ben heel benieuwd wat jouw sprong gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen