10 april 2011

kleding

Ik maak er geen geheim van dat ik graag rommelmarkten af graas om kleding te kopen. Het is een sport om tussen het enorme aanbod de goede kledingstukken te vinden en tot een mooie prijs te komen. Vandaag was mijn lucky day; voor 25 euro kocht ik:

3 t-shirts van Diesel, O'Neill en Miss Sixty (voor zoon en dochter)
2 shirts met lange mouwen van Scapa en Bikkembergs (voor zoon)
2 driekwart broeken (voor zoon)
3 vesten: 1 merkloos, 1 Brunotti, 1 Adidas (voor dochter en zoon)
1 lange broek (voor zoon)
2 spijkerbroeken (1 voor mij, 1 voor dochter)

Nu lijkt het of ik gek ben van merken, maar ik meld het hier alleen bij om te laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om voor een bescheiden bedrag kwalitatief goede kleding te "scoren". Ik zou nooit dure merkkleding nieuw kopen. En ook tweedehands is het voor mij absoluut geen vereiste, maar ik ben dan wel erg gebrand op goede kwaliteit.

Ik heb al eens eerder een tutorial over tweedehands kleding geschreven, maar hierbij nog vijf tips om de kans op slagen op rommelmarkten verder te vergroten.

1. Ik slaag meestal beter op rommelmarkten buiten de randstad. Ik heb gemerkt dat in Brabant en Limburg vaker kwalitatief goede (merk)kleding wordt aangeboden dan op andere plekken in het land.

2. Let op de mensen die achter de kraam staan. Een kledingstijl die je aanspreekt bij de kraamhouder geeft al iets weg over wat er op de kraam ligt.

3. Hoe rommeliger het aanbod in de kraam, hoe groter de kans op een leuke prijs. Vooral mensen die als dagje uit een kraampje huren met hun partner of beste vriendin zijn vaak minder geïnteresseerd in een hoge omzet, maar wel in een gezellig praatje en in het "los" zijn aan het eind van de middag.

4. Een gezellig praatje en onderhandelen met humor doet het proces sowieso goed. Er komt een bepaalde gunfactor kijken bij het kopen. Als je met een gestrekt been de onderhandeling in gaat zullen verkopers niet snel geneigd zijn om je hun waar voor een zacht prijsje mee te geven. Het is namelijk geen gevecht, het is eerder een spelletje.

5. Als je meerdere stukken tegelijk koopt, kun je vaak een betere deal maken. Voor de shirts die ik vandaag kocht werd aanvankelijk 2,50 per stuk gevraagd. Uiteindelijk kreeg ik het voor 10 mét een exra vest erbij.

een deel van de oogst; de rest zit in de wasmachine zodat het morgen "als nieuw" aan kan naar school

6 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je aankopen , ik zelf vindt het altijd heerlijk om zo te winkelen en voor weinig veel te kunnen kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is zeker een koopje. IK heb wel eens bij een tweedehands winkel voor een goed doel,dat ik meer betaal dan de vraagprijs. IK schaam me bijna om met zo'n goed stuk voor zo'n lage prijs weg te gaan. groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is al een hele tijd mijn gewoonte geworden om mijn kleding tweedehands te kopen (behalve natuurlijk ondrgoed etc...). Goedkoop, vaak leuk en milieuvriendelijk. Het grappige is, dat als ik eens in de jaar in een kledingwinkel binnenloop me rot schrik. Jessus, zulke prijzen kunnen toch niet?! Alsof alle verhoudingen uitelkaar gerukt zijn. Ik koop trouwens niet alleen kleding tweedehands, dus je begrijpt het wel: ben niet snel in de winkels te vinden. Wat een vrijheid! En mijn vriend hoeft nooit voor een winkel op mij te wachtend staan. Hij huurt liever een aanhangwagen om een tweedehands bankstel op te halen, dan de hele zaterdag op de woonboulewaard doorbrengen. Lang leve de second hand economie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja wat lekker om zo de rommelmarkten af te struinen. Ik ben zelf op dit moment erg aan het opruimen en misschien dat ik wel een kraampje opzet op koninginnedag.
  Warme groeten uit de casa.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het originele tips. Vooral die om naar de houders van het kraampje te kijken. Zelf vind ik kleding zoeken op een markt lastig, vanwege de drukte. Ik kan dan de rust niet vinden om echt te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toevallig hebben we zaterdag Klein waterlooplein op ons dorp, dat betekent: inslaan. Ik ga je tips meenemen!

  BeantwoordenVerwijderen