07 juli 2010

baba ganoush recept

De aubergines zijn goedkoop en dat betekent: baba ganoush-tijd!

Lekker met wat sla en tomaat op een stuk Turks brood met deze warme dagen.

Nodig:
1 aubergine
1 teen knoflook
1 eetlepel tahin
halve eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gemalen korianderpoeder (ketoembar)
beetje peper en zout

- Prik de schil van de aubergine op een paar plaatsen in met een vork. Leg hem in een hete oven (zo'n 250 graden) en laat hem roosteren tot de schil zwart is en de binnenkant helemaal zacht (reken op ongeveer 40 minuten). Wel af en toe draaien!
- Prak in een schaaltje de knoflook, tahin, citroensap, olijfolie en specerijen zodat het goed gemengd is.
- Lepel het vruchtvlees van de aubergine uit de schil en druk het iets uit in een vergiet om de sappen weg te laten lopen.
- Meng het knoflookmengsel met het auberginemengsel. Als het te dik is eventueel wat aanlengen met een scheutje water.

Eventueel wat verse peterselie of koriander erdoor scheppen en serveren met stukken Turks brood en verse groenten om mee te dippen.

3 opmerkingen:

  1. Zodra mijn plantje aubergines gaan geven, gaat ik zeker dit recept proberen...klinkt heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wordt op dit eigenste moment gemaakt, naar jouw recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk! Ben benieuwd hoe je 'm vond

    BeantwoordenVerwijderen