30 januari 2012

weekmenu

Nu ik wat verder moet reizen voor mijn werk heb ik een oude gewoonte weer opgepakt: het opstellen van een weekmenu. Voorheen gebeurde dat op (mijn vrije) woensdag, maar vanwege het veranderde weekritme is het opstellen van het weekmenu verschoven naar het weekend. Inderdaad, het is niet ideaal om in het weekend de boodschappen te verzamelen. Maar als je vroeg gaat is het niet druk en zijn de voorraden nog op orde. Maar ik kan niet wachten op het nieuwe tuinseizoen, als ik mijn verse proviand weer uit de tuin kan plukken!

Casserole met tomaat, bleekselderij, kidneybonen en een korst van maismeel
*
Gember-miso-quinoa roerbak met shii take
*
Volkorenspaghetti met tomatenbasilicumsaus á la Wessel (mijn zoon kookt!)
*
Kikkererwten taco's met salade
*
Cajun gumbo met pittige stukjes vega-worst

7 opmerkingen:

 1. Klinkt goed, vooral die casserole, ben wel benieuwd naar het recept. Idee voor een nieuw blogje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Mrs Green: goed idee, ik maak het vanavond of morgenavond en dan zal ik het recept posten op Mieb eet (tenzij het natuurlijk hopeloos mislukt, maar laten we daar voor het gemak maar niet van uit gaan).

   Verwijderen
  2. Op speciaal verzoek heb ik alvast wat foto's van het eindresultaat geplaatst. Het recept volgt morgen!

   Verwijderen
 2. Een mooi menu! Met exotische gerechten er tussen. Wij eten vandaag heel Hollands: bloemkool met slavinken en jus. Morgen bruine bonensoep, en donderdag iets exotischer Bami.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geloof het of niet, maar behalve voor de quinoa roerbak gebruiken we deze week veel dezelfde ingrediënten! :)

   Verwijderen
 3. Vind je het niet vervelend als je voor de hele week al weet wat je gaat eten? Al vind ik je recepten er op het scherm in letters er al lekker uitzien, hoor. Ik heb het wel eens geprobeerd zo'n weekmenu. Op de eerste dag week ik er al vanaf omdat ik domweg geen trek had in wat ik de dag ervoor had bedacht....zal wel aan mijn karakter liggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat verschilt nog weleens. Ik houd me niet strikt aan de volgorde die ik heb gepland en soms ga ik nog weleens creatief om door met de ingrediënten die ik in huis heb stiekem iets anders te maken. Maar in zijn algemeenheid geldt als ik aan één ding een grotere hekel heb dan aan vooraf weten wat ik eet, dan is het aan boodschappen doen tijdens het spitsuur na het werk...

   Verwijderen