30 december 2015

project overvloed

Zeven jaar geleden is bij ons thuis het roer omgegaan en besloten we uit de ratrace te stappen. Bewust eenvoudig leven, zuinig en zo zelfvoorzienend mogelijk. Het werd een lifestyle die alle facetten van ons leven heeft beïnvloed. Het heeft ons veel gebracht, waaronder het inzicht dat minder consumeren paradoxaal genoeg leidt tot meer tevredenheid. Op deze plek heb ik de afgelopen jaren veel over ons pad geschreven.

Er is echter ook langzaam maar zeker een ander inzicht ontstaan. Door zuinigheid als belangrijke leidraad te hanteren, heb ik - aanvankelijk ongemerkt - een vrij ingewikkeld sentiment rond geld ontwikkeld. Geld als een soort noodzakelijk kwaad waar je nooit helemaal zonder kan, maar dat ook de oorzaak is van veel kwaad in de wereld. Impliciet begon ik geld gelijk te stellen aan materialisme en kreeg ik het gevoel dat rijkdom en integriteit of spiritualiteit niet samen konden gaan. Zuinigheid was doorgeslagen naar een soort kramp, naar denken in beperking in plaats van in overvloed. En dat terwijl ik hunker naar meer uitbundigheid in mijn leven, maar met behoud van mijn idealen. Door deze worsteling vond ik het steeds lastiger worden om hier op de oude voet te blijven bloggen.

Ik bleek niet de enige die zulke blokkades ervaart. Om meer inzicht op te doen over dit verschijnsel heb ik inmiddels talloze boeken verslonden, cursussen gevolgd en deskundigen gesproken. Ik heb voorbeelden van inspirerende mensen - van Oprah tot Bruce Lee - bestudeerd en in kaart gebracht wat zij deden om overvloed in hun leven te creëren. Uit al deze inzichten heb ik een soort stappenplan voor mezelf ontwikkeld, die ik in de komende tijd in de praktijk ga brengen. Onder de naam Project Overvloed heb ik (meetbare!) doelen vastgesteld die ik binnen een jaar wil halen, om zo proefondervindelijk vast te stellen of het werkt.

Een iets andere insteek dus, dan waar ik hier in de afgelopen jaren over heb geschreven. Vandaar dat ik het tijd vond om op een andere plek opnieuw te beginnen. Ik ben opgewonden over het nieuwe project, maar tegelijkertijd een beetje melancholisch. Het is alsof ik afscheid neem van een oud maar erg geliefd jasje terwijl ik nog niet weet of ik net zo zal kunnen hechten aan het nieuwe exemplaar. Degenen die nieuwsgierig zijn naar het vervolg van mijn pad zie ik graag terug op mijn nieuwe stek. En de rest bedank ik uit de grond van mijn hart voor het jarenlang meelezen en de vele inspirerende en vaak hartverwarmende reacties op Bewuste Eenvoud.

9 opmerkingen:

 1. Hai! Ik ga zeker op je nieuwe plek kijken! En ik ben heel benieuwd.

  Wel misschien jammer dat je de nieuwe ontwikkelingen niet vanuit hier kan doen? Het lijkt me gewoon een vervolg-verhaal met een spannende nieuwe richting? Jij bent jij en loopt nu deze kant op. Niet zo gek, toch?

  Maar je hebt er natuurlijk je redenen voor. En het is natuurlijk ook niet erg, een frisse start, lekker ;) Tot daar ziens en veel succes natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi initiatief! Ik ga ook zeker even op je nieuwe plek kijken; ik schreef ook al eens over zo'n soort 'probleem'. En als je het hier blijft doen is dat natuurlijk helemaal mooi (dat kan ik vanuit Blogger volgen, dus dan gaat het al automatisch) ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nice post. I really enjoy reading it. Very instructive, keep on writing.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo gebakken, mijn naam is Tomas Menovsky, ik kom uit Brussel, ik ben hier om het goede nieuws aan de behoeftigen te verspreiden.
  Ik was depressief toen mijn vrouw me verliet voor een andere man omdat mij werd gevraagd te stoppen met werken omdat ik kanker had en ik blut werd. Ze nam mijn enige dochter weg, dus mijn enige optie was om te sterven, ik probeerde haar te bellen, maar ze negeerde me, ik stuurde haar sms-berichten en plotseling antwoordde ze en zei me dat ik haar niet meer moest bellen of sms'en, op een dag neem ik contact op met een vriend van mij op Facebook en ik legde alles aan hem uit en hij vertelde me ook dat hij dezelfde problemen eerder had en hij stelde me voor aan een spell caster genaamd Doctor osagiede, hij stuurde me zijn persoonlijke e-mail, ik nam contact met hem op via doctorosagiede75@gmail.com en hij beantwoordde me snel ik legde mijn problemen aan hem uit en hij vertelde me dat ik me geen zorgen hoefde te maken dat hij dat voor zoveel mensen heb gedaan dat ik een man ben die nooit in betovering geloofde, maar ik besloot het te proberen, hij verzekerde me 24 uur om de spellen en me ook genezen van de kanker en me een betere baan geven en plotseling stuurde hij me de medicijnen voor mijn ziekte, ik nam het slechts 2 dagen en ik was vrij, ik geloofde mijn ogen nooit de volgende dag, iemand klopte op mijn deur en ik verwachtte niemand die dag plotseling, het was mijn vrouw, zij in tranen en ik kon het niet verdragen, smeekte ze bij mij en vroeg om mijn vergeving. Ik kreeg meteen een telefoontje van mijn bedrijf waar ik jaren heb gewerkt. Ik werd gepromoveerd als manager van paragon comapny in de VS, help me alsjeblieft, dokter osagiede voor alles herstellen wat ik eerder verloren heb, zal ik iedereen die hulp nodig heeft, adviseren om contact op te nemen met arts osagiede via zijn persoonlijke e-mail op doctorosagiede75@gmail.com of whatsapp op +2349014523836 bedankt God zegene diegenen die de tijd nemen om deze getuigenis te lezen veel geluk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Capital Lending and Mortgage Group offer Business Financing and business loans with 3%, Quick Approval,Email: capitallendinghelpdesk@gmail.com
  Blog: https://capitallendingfince.blogspot.com/

  --------------------------------------------------
  kapitaalleningen en hypotheekgroepen bieden zakelijke financiering en zakelijke leningen met 3%, snelle goedkeuring, e-mail: capitallendinghelpdesk@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen

 6. Perfect piece of work you have done, this site is really cool with fantastic info.
  clipping path service
  image masking service

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Reacties
  1. Please visit
   (http://dradodalovetemple.com)
   (https://youtu.be/B279mkEo_C4)
   i am here to give testimony on how this powerful spell caster called Dr Adoda helped me to fix my relationship. i was heartbroken when my fiancee told me he is no longer interested in marrying me because he was having an affair with the other woman where he work. I cried and sobbed every day, until it got so bad that I reached out to the Internet for help, that was when i read a review about the great work of Dr Adoda, then i contacted him for help to get my lover back, he helped me cast a powerful (reconciliation love spell) and to my greatest surprise after 48 hours of doing the love spell my Fiancee came back on his knees begging me to forgive him We are now happily married and all thanks goes to Dr Adoda Wonders for helping me save my relationship you can contact Dr Adoda through his email address: adodalovespelltemple440@gmail.com or WHATSAPP him on+2348112825421

   Verwijderen