17 november 2011

plons!

Het is zover. Na een hectische week met weinig slaap, veel lange goede gesprekken, nadenken en veel geregel gaat het gebeuren: ik neem ontslag. Het keurslijf van vier-en-een-halve dag werken in een vast ritme, de veiligheid van de vaste rituelen en de bureaucratische tradities begonnen me al een tijd te benauwen. Jullie hebben me een aantal keer subtiel - en soms stevig - op mijn terugkerende gezeur, gepieker en gezoek gewezen. Het duurde even, maar de spiegel heeft geholpen: ik stop met mijn vaste baan. Al een tijdje klus ik naast mijn werk in loondienst bij als ZZP'er, maar dat heeft tot nu toe meer het karakter van een hobby gehad.

Maar vanaf morgen ga ik mijn huidige werk afronden en begin ik op een hele mooie klus als zelfstandig ondernemer. Een nieuwe branche, een zelfde uitdaging, maar helemaal voor mezelf. En met véél minder uren. De tijd die ik over houd ga ik besteden aan het schrijven van een boek. Dat is een droom die ik al heel lang heb en waar ik nu eindelijk vol mee aan de slag kan. Of er een uitgever geïnteresseerd zal zijn is nog even afwachten, maar dat er een boek gaat komen - en een lang gekoesterde ambitie kan worden gerealiseerd - staat vast.

Vandaag breekt het moeilijke gedeelte aan. Ik moet het gaan vertellen aan mijn collega's. Ik voel me een beetje een verrader om er in deze lastige tijd van bezuinigingen, aangekondigde personeelsreductie en fusie uit te stappen. De doelgroep ligt me na aan het hart en ik ben emotioneel nog niet helemaal los van het bedrijf. Maar zoals zo mooi verwoord staat op het plaatje onder mijn vorige blog: om iets te krijgen wat je nooit hebt gehad, moet je iets doen wat je nog nooit hebt gedaan. En dat is in mijn geval: helemaal terugvallen op mezelf, zonder de veiligheid van een dienstverband achter de hand en dan mijn droom gaan realiseren.

21 opmerkingen:

 1. Heel erg veel succes met het realiseren van je droom. Gaat je vast en zeker lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wens je heel erg veel success,Ik ben ook zelfstandig(groei organische groenten en fruit) en niets is heliker dan ej eigen baas zijn:)

  p.s:Bij mij op het blog is een leuke Giveaway open voor deelname bij iedereen .Tot 23 November

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is zeker lef! Ik hoop,dat je nu "fluitend"werkt. En dat boek,daar ben ik benieuwd naar. Want je blogs lees ik met plezier. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat goed van je! Dat je niet over een nacht ijs bent gegaan is duidelijk. Dus ga er voor en geniet van de uitdaging en alles wat op je pad komt. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een lef! Goed joh en ik wens je veel plezier vooral.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heej, gaaf zeg! Stoer mens! Heel veel succes en bovenal plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel veel plezier en sterkte met deze sprong! Ik heb bewondering voor je, het vraagt toch moed en lef om de geijkte paden los te laten en uit de comfortzone te stappen. Ik volg heel graag je stappen in het nieuwe water!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed van je om de stap te nemen! Ik ben 5 jaar geleden begonnen als ZZP-er en ik heb nog geen dag spijt gehad. Misschien alleen spijt dat ik niet eerder begonnen ben. Ga er voor en wie weet wat er nog meer op je pad komt! En boeken maken en schrijven is het leukste wat er is.

  groetjes,

  Antoinette

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Moedig, ik wens je veel succes, rust en blijdschap met deze nieuwe stap. En ben benieuwd naar je boek. Je dromen waar maken is het mooiste wat er is.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met de keuze voor authenticiteit! En veel succes natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. *handje schudt*

  Lekker he, besluiten dat je het niet meer wilt doen voor een ander!

  Heel erg veel succes op je nieuwe levenspad.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dapper hoor. Hoop dat je niet teveel last hebt van de economische malaise. Bij ons hebben ze per 1/1 alle zzp-ers eruit gegooid. Een klein deel kon in dienst komen, de rest is gewoon geschrapt.
  Succes en veel plezier.
  Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dank jullie wel allemaal! Sta er zelf ook nog ene beetje van te kijken, maar het voelt goed.

  En ja, ik realiseer me dat het niet de handigste tijd is om een vaste aanstelling met een goed salaris op te zeggen, maar we hebben onszelf inmiddels drie jaar getraind in het leven op 1 salaris, dus als het echt fout mocht gaan dan is er vooralsnog geen nood aan de man.

  Voorlopig gaan we er van uit dat dit een stabiele opdracht is en ik ga er vol voor! (...maar ook mijn opzegtermijn nog netjes afmaken, dus de eerste weken zal het best druk zijn)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gefeliciteerd! Wat spannend en moedig!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. geweldig!!
  en dat je ook een boek gaat schrijven.
  dat vereist echt rust en regelmatige schrijfdiscipline, weet ik zelf uit ondervinding.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat ontzettend bekend wat ik bij je allemaal lees! Ik had al een tijdje niet meer op je weblog gekeken, en via synchroniciteit kom ik weer eens langs wippen...

  ik sta namelijk ook op het punt om voor mezelf te beginnen en ben momenteel nog werkloos dus zeker bezig met de lessen waar ik mijn centjes wel en niet aan uit wil geven..

  een feest van herkenning! heel leuk om te lezen, ik wens je ontzettend veel succes met je bestaan als ZZP-er (en dat boek gaat er vast komen!)

  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. heel veel succes! een dappere keus is dat om je hart en gevoel te volgen, chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen