23 september 2011

interview

Mijn zoon is vandaag elf jaar geworden. En je elfde verjaardag is natuurlijk een gewichtig moment in een mannenleven. Het einde van de basisschool is in zicht dus er moeten Gewichtige Keuzes worden gemaakt. Bovendien gaat deze leeftijd gepaard met extra vrijheid, verantwoordelijkheden en, niet onbelangrijk, met meer zakgeld. Om dit belangrijke moment te markeren vandaag een interview met de jarige.

Hoe voelt het om 11 jaar te zijn?
Het voelt wel spannend, de wereld gaat wat verder open.

Wat bedoel je daarmee?
Ik heb meer mogelijkheden, want ik mag meer nu ik ouder word. Maar ik heb ook verantwoordelijkheden. Dat vind ik niet erg, dat hoort er bij.

Hoe bevalt je leven tot nu toe?
Geweldig. Ik vind het leuk dat we soms spontane dingen doen en dat ik fijn buiten kan spelen en dat we altijd leuke vakanties hebben met elkaar.

Wat vind je het moeilijkst aan je leven?
Het is een beetje rommelig, soms ben ik weg en soms jullie weer. Ik zou het niet anders willen, want het is ook wel weer leuk, maar soms lopen we elkaar wel steeds mis.

Wat vind je van je opvoeding?
Relaxed. Ik krijg wel klussen en verantwoordelijkheid, maar die neem ik ook graag. We zijn een beetje een hippiefamilie, maar ik geloof niet dat mijn vrienden dat gek vinden. Ze komen hier graag en dat vind ik fijn.

Wat doe je het allerliefst?
Sporten, lekker skieën of tennissen. Gezellig met z'n vieren op vakantie of tv kijken met lekkere hapjes op tafel. Mijn scoutingkamp was het allerleukste wat ik heb gedaan toen ik tien was. Maar ook mijn groep 8 kamp een paar weken geleden. Bij het ene kamp kreeg ik heel veel verantwoordelijkheid en mocht ik bijvoorbeeld zelf een keer vuur maken. Bij groep 8 kamp een paar weken later mochten we niet eens in de buurt komen en was het: "Echt vuur, woooooow, wist je dat het zo heet is?". Dat was lachen.

Wat vind je belangrijk in de wereld?
Mijn familie en Sokje. En het zorgen voor dieren en milieu. Ik ben op mijn tiende vegetariër geworden en ik mis het vlees niet. Ik ben wel trots op mezelf want ik vond vlees wel altijd erg lekker. Nu kan ik er naar kijken en heb ik er niet erg behoefte aan. Toen ik deze zomer ontdekte dat er ook gelatine in snoep zat schrok ik daar heel erg van. Deed ik zo mijn best en was ik nog dieren aan het eten. Zonder dat ik het zelf door had! Dat voelde niet fijn.

Wat is je droom voor later?
Ik wil op kantoor werken. Ik zie mezelf wel vader worden en ik wil veel reizen. Ik denk niet dat ik ooit ga trouwen, maar ik wil wel een leuke partner. Papa en jij zijn ook niet getrouwd en dat is prima. Ik denk dat ik in een woonwijk ga wonen zoals waar we nu wonen, zodat mijn kinderen veilig buiten kunnen spelen en ik lekker in de tuin kan zitten. En we zijn toch dicht bij de stad. Ik wil dan graag een kat en een hond.

En wat is je droom voor nu?
Ik wil graag lasergamen en een goed schooladvies halen, want ik zit middenin mijn drempeltoets.


8 opmerkingen:

 1. Wauw, wat staat hij al midden in het leven op zo'n jonge leeftijd. heel goed dat hij vegetarier geworden is!! Hij kan echt al van een afstand naar zichzelf en zijn leven kijken...heel knap. Je zal wel enorm trots zijn!!

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag hoor! Jij komt er wel!
  groetjes, Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om je zoon een interview of te nemen.
  Een leuke knul die nu al weet wat hij wil.
  En niet zomaar wat,En knul om trots op te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook apetrots op deze wijze kleine grote man. En het is een aanrader om je eigen kind te interviewen, je staat zelf versteld wat een wijze woorden er allemaal uit komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met en voor de jarige!
  Wat een leuk idee je kind zo te interviewen en over vijf jaar opnieuw een interview met de zelfde vragen?
  Maak er een spontane dag van,
  Groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog van harte gefeliciteerd! Jullie zoon 11, onze dochter 12 op deze dag. Ik hoop dat jullie ook een leuke dag hebben gehad.

  BeantwoordenVerwijderen