16 mei 2011

groeien

Ik weet het, het is een dooddoener, maar: wat worden ze snel groot.... Het lijkt op de foto alsof ze een stuk minder vrolijk zijn nu ze geen 3 en 6 maar 10 en 13 zijn, maar de waarheid is dat ik ze beide bruut uit een spannend boek sleurde omdat moeder ze zo nodig op de foto wilde zetten.

toen
nu
Ongelofelijk dat dit al die tijd al in hun genetisch materiaal gezeten heeft. En dat ook de volwassenen, zelfs de bejaarden die ze ooit worden, al in potentie in deze jonge mensen aanwezig zijn. Nog steeds denk ik elke keer: dit is de leukste leeftijd, mooier dan dit wordt het niet. En dan weten ze me toch weer te verrassen.

6 opmerkingen:

 1. ja wonderlijk hé!
  Wat een stel kapperds!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En nu komt er eeen uitdagende periode met twee pubers. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 'k Zeg vaak dat nu de kinderen groter worden (17, 15 en 10) dat we er vrienden bij gekregen hebben (en met die vrienden bedoel ik de kinderen). De zoon van 17 en het meisje van 15, daar kun je zo lekker mee kletsen en mee lachen, maar ook al soms een boom mee op zetten, ontzettend leuk. En dan is er nog de 10-jarige voor het heerlijke onbevangene en het knuffelige. Ik moet er wel bij zeggen dat we wel goed in het oog hebben dat we ouders zijn en natuurlijk niet alleen maar 'vrienden', maar toch is er een ander evenwicht dan toen ze kleiner waren. En okee, soms is het ook wel pittig, door de hormonen wordt er wel eens met deuren geslagen enz, maar al met al vind ook ik deze fase ontzettend mooi!
  Geniet er maar van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. prachtig he??? ik vind ze ook fasinerend.... kinderen, mensen
  mooie ogen hebben beide :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja bizar, hoe hard ze gaan! Ik zie het hier, een jaar geleden lag ze nog weerloos in de wieg en nu klimt ze overal op!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihi.. alle leeftijden hebben wel iets, in elke leeftijd groeien ze als kool. Wonderlijk mooi toch?!

  BeantwoordenVerwijderen