08 augustus 2009

minimalisme

Nu ik zoveel thuis ben, valt het me op hoe vol het huis staat. Ondanks de enorme hoeveelheden spullen die al via Marktplaats het huis hebben verlaten, presteren we het nog steeds om het huis binnen de kortste keren te transformeren tot een rommelig hol als we met z'n vieren thuis zijn.

Jarenlang ben ik een onverbeterlijke rommelkont geweest. Mijn troeptolerantie was relatief hoog en ik was ook gewoon niet goed in opruimen. Dat ben ik overigens nog steeds niet, maar ik heb wel ontdekt dat een ordelijk huis een zeer prettig bij-effect heeft: het geeft rust in het hoofd. En bij gebrek aan opruimtalent probeer ik nu dus te streven naar zo min mogelijk spullen, zodat de troep binnen de perken blijft.

Zelfs met één functionerende arm red ik het om rücksichtslos door het huis te gaan met een vuilniszak en alles zonder directe praktische of decoratieve waarde te verwijderen. En dat werkt louterend.

Boeken verlaten het huis via Bol.com en nieuwe komen hooguit binnen via de bibliotheek. DVD's lenen we ook bij de bibliotheek en de rest wordt verkocht via Marktplaats. Losse rommeltjes worden weggegooid, oude kleding gaat naar de kringloop en spullen die nog als kado kunnen dienen worden weggegeven in een originele kadoverpakking met een mooi lint erom met een leuk kaartje.

En zo hoop ik dankzij mijn nimmer aflatende weggooiwoede ooit te eindigen met een minimalistisch huis. Dat is nu nog toekomstmuziek, maar de aanhouder schijnt altijd te winnen.

1 opmerking:

  1. Heel herkenbaar! MP en Bol hebben mij ook gered van de zooi! Het wordt steeds beter. Al blijven ook wij rommelkonten. Maar zoonlief moet wel kunnen blijven spelen en tekenen/knutselen.

    BeantwoordenVerwijderen