tag:blogger.com,1999:blog-6060808106557145972.post7716219716280117414..comments2024-03-16T15:09:39.441+01:00Comments on Bewuste eenvoud: wat mag je dan nog wel?Miebhttp://www.blogger.com/profile/11216318410526789667noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-6060808106557145972.post-69051706069959735362013-03-14T14:24:19.813+01:002013-03-14T14:24:19.813+01:00Hoi Nena, wat eet je wel aan levende voedingsmidde...Hoi Nena, wat eet je wel aan levende voedingsmiddelen op je vleesloze dag?Miebhttps://www.blogger.com/profile/11216318410526789667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6060808106557145972.post-66190391336947753962013-03-14T14:22:51.032+01:002013-03-14T14:22:51.032+01:00Het zou je verbazen :-DHet zou je verbazen :-DMiebhttps://www.blogger.com/profile/11216318410526789667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6060808106557145972.post-78888043771701399552013-03-14T14:22:35.753+01:002013-03-14T14:22:35.753+01:00Goeie! En bovendien meteen erg gezonde vetten.Goeie! En bovendien meteen erg gezonde vetten.Miebhttps://www.blogger.com/profile/11216318410526789667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6060808106557145972.post-12908883854398980792013-03-14T14:21:51.042+01:002013-03-14T14:21:51.042+01:00Ik vind kaas eigenlijk het meest lastige te vervan...Ik vind kaas eigenlijk het meest lastige te vervangen van alles. Ik wil nog weleens een mengsel van edelgist en geroosterde sesamzaadjes als alternatief gebruiken, maar inderdaad, het is een "acquired taste" zullen we maar zeggen.Miebhttps://www.blogger.com/profile/11216318410526789667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6060808106557145972.post-77769724350699342252013-03-14T14:20:02.919+01:002013-03-14T14:20:02.919+01:00Dat is waar; dat is inderdaad een goede aanvulling...Dat is waar; dat is inderdaad een goede aanvulling!Miebhttps://www.blogger.com/profile/11216318410526789667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6060808106557145972.post-66217060228599923402013-03-10T21:13:23.590+01:002013-03-10T21:13:23.590+01:00Heel handige alternatieven, dank je wel! Ikzelf vi...Heel handige alternatieven, dank je wel! Ikzelf vind edelgist absoluut niet geslaagd als kaasvervanger maar dat zal aan persoonlijke smaak liggen denk ik. :) Lindsayhttps://www.blogger.com/profile/08466671880953112687noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6060808106557145972.post-15708032132434686492013-03-04T09:20:41.793+01:002013-03-04T09:20:41.793+01:00Ok een van de vele blogs die ik lees kwam ik gewee...Ok een van de vele blogs die ik lees kwam ik geweekte chiazaadjes als eivervanger tegen, die zag ik niet in de rijtje.Lothttps://www.blogger.com/profile/00312919253776311699noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6060808106557145972.post-58243292359007342782013-02-22T00:02:00.500+01:002013-02-22T00:02:00.500+01:00De bio-energetische voedingsleer gaat er van uit d...De bio-energetische voedingsleer gaat er van uit dat je enkel voedingsmiddelen met levensenergie tot je neemt. Vleesvervangers uit de voedingsindustrie vallen onder voedingsproducten, bevatten geen levensenergie en zijn overbodig of zelfs belastend voor je lichaam. Men raadt overigens aan vleesloos te eten, want ook vlees is dode materie. Verse melk, eieren en noten bevatten voldoende eiwitten. Een mens heeft slechts een halve gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig per dag, en kan tot het strikte minimum van 15 gram per dag gaan. Als je elke dag een handvol noten eet, bijvoorbeeld, heb je al zeker voldoende eiwitten binnen. <br />Wij eten nu ook nog half om half vlees, maar de vleesloze dagen zijn niet langer gevuld met vleesvervangers. Afgeleide producten van soja bevatten enkel "maagvulling", geen levenskracht die je lichaam nodig heeft om vitaal te zijn en te blijven. De gevolgen van belastende voeding zijn overigens pas op latere leeftijd merkbaar, door gezond te leven verleng je het aantal gezonde jaren in je leven, niet noodzakelijk je aantal levensjarenLisahttps://www.blogger.com/profile/14147020846771922386noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6060808106557145972.post-58724475974785902712013-02-21T23:12:21.930+01:002013-02-21T23:12:21.930+01:00Grappig, ik eet doorgaans zuivel- graan-, rijst- e...Grappig, ik eet doorgaans zuivel- graan-, rijst- en suikervrij en krijg de zelfde vraag. Eet iedereen dan alleen brood met margarine en suiker?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6060808106557145972.post-72036236443883242422013-02-21T18:37:29.710+01:002013-02-21T18:37:29.710+01:00In plaats van vegan kookroom gebruik ik ook wel av...In plaats van vegan kookroom gebruik ik ook wel avocado. In een gepureerde soep, bijvoorbeeld.<br /><br />Daniëllehttp://www.legumo.nlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6060808106557145972.post-23765956779932538462013-02-21T17:17:16.161+01:002013-02-21T17:17:16.161+01:00pastinaak-pannekoekjes, heerlijk, geniet ervan , l...pastinaak-pannekoekjes, heerlijk, geniet ervan , liefs marionmarion andersonhttps://www.blogger.com/profile/09883131805725378217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6060808106557145972.post-14808178316806339702013-02-21T16:06:18.999+01:002013-02-21T16:06:18.999+01:00Ik eet bijna voor 100 % plantaardig en gebruik reg...Ik eet bijna voor 100 % plantaardig en gebruik regelmatig No Egg inplaats van een ei. Werkt ook prima. Seitan is prima om zelf te maken maar gekocht is ook erg smakelijk.<br /><br />Verder gebruik ik Wilmersburger kaas (o.a verkrijgbaar bij de vegetarische slager) inplaats van echte kaas. En plantaardig bladerdeeg van Tante Fanny (Jumbo)<br /><br />Voor alles is wel een oplossing te vinden. Als vegetariër/veganist eet je gewoon heel veel. Tekort komen doe je niets. Creatief zijn met eten is wel belangrijk en jezelf goed inlezen wat er allemaal te koop is. Heel veel dus!Winnyhttps://www.blogger.com/profile/15142219702919652570noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6060808106557145972.post-65649489798730780662013-02-21T14:15:41.116+01:002013-02-21T14:15:41.116+01:00Bedankt voor de tips! Ik ben al heel wat jaren veg...Bedankt voor de tips! Ik ben al heel wat jaren vegetariër, maar lees de laatste tijd best veel nieuwe dingen. Zelf experimenteren met seitan maken, sojabrokken etc. Ben jij daar ook in thuis? Het zwarte zout kende ik niet, maar zag ik hier http://de-gulle-aarde.blogspot.nl/2013/02/chinees-zout.html Heel leuke site met veel zelfmaaktips (ken je misschien al lang ;)). Succes met het schrijven van je boek! Ik krijg de 'wat mag je dan wel?'gedachte bij de graanlozen (Paleo) haha. Nooit meer pizza, pasta, aardappels...Sachahttps://www.blogger.com/profile/06941583978773345104noreply@blogger.com